Purūs japoniški blyneliai | Malsena Purūs japoniški blyneliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Purūs japoniški blyneliai

Japoniški blyneliai 🥞🗾- purūs, įdomūs ir…be galo skanūs! Metas atnaujinti savo blynų gaminimo įpročius.

Ingredientai
  • 1,5 stiklinės aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“
  • 3 šaukštai cukraus pudros
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 ir ¼ stiklinės pieno
  • 4 šaukštai nesūdyto sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
  • ½ šaukštelio vanilės esencijos
  • 1 kiaušinio trynys ir 3 kiaušinio baltymai
  • ¼ šaukštelio citrinos sulčių
Papildoma įranga

Dėmesio reikalingi papildomi kepimo reikmenys – apvalūs kepimo žiedai. Rekomenduojame rinktis mažesnio skersmens (iki 10 cm) – bus lengviau apversti.

Paruošimas

  1. Didesniame inde sumaišykite miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame inde sumaišykite pieną, sviestą, vanilės esenciją ir kiaušinio trynį iki vientisos masės.
  3. Trečiame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su citrinos sultimis.
  4. Į miltus supilkite indo su pienu ingredientus ir trečdalį išplaktų kiaušinių baltymų. Likusią baltymų dalį įmaišykite itin atsargiai ir švelniai, kad tešla nesusmegtų.
  5. Lengvai padenkite riebalais kepimo žiedų vidų. Rekomenduojama naudoti purškiamą kepimo aliejų.
  6. Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančiu kepimo paviršiumi) ir patepkite riebalais. Rekomenduojame naudoti purškiamą kepimo aliejų. Sudėkite kepimo žiedus į keptuvę ir tešla užpildykite pusę kiekvienos formelės tūrio. Apdenkite dangčiu ir kepkite iki tešla pakils iki pat kepimo formos kraštų, o blynelių apačia apskrus (maždaug 5 minutes). Atsargiai apverskite blynelius, naudodamiesi mentele. Apdenkite ir kepkite iki gražiai apskrus antroji blynelio pusė.
  7. Iškepus blynelius perkelkite į lėkštę ir tik tuomet nuimkite kepimo žiedą.
  8. Patiekite su sviestu ar klevų sirupu. Blynelius valgykite iškart, kol nespėjo sukristi

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai