Moliūginiai kefyro keksiukai | Malsena Moliūginiai kefyro keksiukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Moliūginiai kefyro keksiukai

Greiti moliūginiai kefyro keksiukai – tobula rudens skonių kombinacija! 🧁​ Šie purūs ir drėgni keksiukai sujungia moliūgo saldumą ir kefyro rūgštelę, suteikdami šventinį skonį kiekvienam kąsniui.

Jums reikės
  • 300 g moliūgų tyrės
  • 240 g ekologiškų kvietinių miltų MALSENA;
  • 150 g cukraus
  • 125 g kefyro
  • 115 g aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
Dekoravimui
  • Pabarstymui: truputis rudojo cukraus
  • Mėgstamo kremo

Paruošimas

  • Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite per sietelį.
  • Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į gautą plakinį įmaišykite moliūgų tyrę, supilkite kefyrą bei aliejų, dar kartą trumpai perplakite.
  • Įmaišykite persijotus miltus. Masę maišykite šaukštu, kol tešla taps vientisa (svarbu jos nepermaišyti). Jei masė atrodo per skysta, galite įdėti truputį daugiau miltų – tešla turėtų priminti grietinės tirštumą.
  • Paruoštą tešlą šaukštu paskirstykite į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug iki 2/3. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek rudojo cukraus.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas lieka sausas, keksiukai jau iškepę.
  • Iškeptus ir atvėsusius dekoruokite pasirinktu kremu ir pabarstukais.

Skanaus!

Moliūginiai kefyro keksiukai  Moliūginiai kefyro keksiu

Susiję produktai:

Komentarai