Močiutės receptas - pyragas "Skenduolis" | Malsena Močiutės receptas - pyragas "Skenduolis" | Malsena
LT
EN

Receptai

Močiutės receptas – pyragas „Skenduolis“

Apie šį unikalų tradicinį receptą mums priminė #PavasarisAntStalo konkurso laimėtoja Loreta. Pyragas vadinamas „skenduoliu“ dėl kiek netikėto paruošimo būdo – lažinamės, pyrago taip dar nesate kepę! Įsitikinkite patys 🧐.

Paruošimas

  1. Kartu sutrinkite kiaušinius, cukrų ir mieles.
  2. Ištirpinkite margariną (neužvirinkite), palikite šiek tiek atvėsti.
  3. Sumaišykite visus skystus ingredientus.
  4. Miltus išberkite ant švaraus stalviršio ir suformuokite šulinį. Į šulinio vidų supilkite skystuosius ingredientus ir sumaišykite su miltais. Šią masę išminkykite. Tešla gausis kietoka.
  5. O dabar įdomioji dalis! Tešlą dėkite į vandeniu sudrėkintą marlę ir panardinkite į drungną vandenį (puikiai pasitarnaus kibiras). Praėjus maždaug vienai valandai tešla turėtų pati iškilti į paviršių. :)
  6. Kai taip nutiks, pabarstykite stalą miltais ir dėkite iš marlės ištauktą tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis. Jas iškočiokite į du kepimo skardos dydžio lakštus.
  7. Apatinį lakštą patepkite džemu/uogiene, uždėkite ant viršaus antrąjį lakštą ir lengvai paspauskite, kad suliptų.
  8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
  9. Iškepus leiskite atvėsti ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai