Liucinos pyragas su slyvomis ir speltų miltais | Malsena Liucinos pyragas su slyvomis ir speltų miltais | Malsena
LT
EN

Receptai

Liucinos pyragas su slyvomis ir speltų miltais

Antrasis Pyragų dienai skirtas receptas. Šįkart Liucina receptui pasitelkia visų grūdo dalių speltų miltus ir siūlo pyragą puošti cukraus pudra arba aptepti slyvų ar abrikosų džemu.

Tešlai reikės:
Įdarui reikės:
  • 6-8 slyvų,
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 1/2 stiklinės migdolų miltų
  • 2 a. š. cinamono
  • 1/2 a. š. kardamono
  • 3 v. š. bulvių krakmolo

Paruošimas

  1. Visus tešlos ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir greitai užmaišykite tešlą, kurią įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. Galima tešlą suminkyti ir rankomis, tik reikia daryti tai greitai, kad tešla gautų kuo mažiau rankų šilumos.
  2. Slyvas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi, migdolų miltais, krakmolu bei prieskoniais.
  3. 2/3 tešlos iškočiokite ir išklokite kepimo formą. Į vidų sudėkite įdarą. Tuomet iškočiokite likusią tešlą ir ja užklokite pyragą. Prispauskite kraštus, kad viskas susijungtų.
  4. Aptepkite lengvai išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 45 min., 180°C temperatūroje.
  5. Iškepusį pyragą pabarstykite cukraus pudra arba aptekite mėgstamu džemu – labiausiai tiktų slyvų arba abrikosų.

Skanaus!

 Paverskite savo firminį pyragą „Liu Patty“ desertinės žvaigžde!
O ar jūs turite savo firminį pyrago receptą? Kelkite jį kartu su nuotrauka į savo Instagram profilį, žymėkite grotažyme #pyragudienaMalsena ir dalyvaukite Pyragų dienos konkurse! Daugiau informacijos rasite čia.

Susiję produktai:

Komentarai