Ši avinžirnių miltų bananų duona – tikras energijos užtaisas, kuris tinka ne tik pusryčiams, bet ir aktyviai dienai! Saldžiai natūralus bananų skonis ir maistingi avinžirniai suteiks jėgų net ilgiausiam žaidimui.
• 3 vidutinio dydžio pernokę bananai, sutrinti (apie 1 1/3 puodelio trintų bananų);
• 100 g medaus arba gryno klevų sirupo;
• 2 kambario temperatūros kiaušiniai;
• 60 g alyvuogių aliejaus (arba pakeiskite ištirpintu ir atvėsintu kokosų aliejumi, sviestu arba veganišku sviestu);
• 4 g vanilinio cukraus;
• 1 arbatinis šaukštelis obuolių acto;
• 250 g avinžirnių miltų;
• 6 g sodos;
• 2 g cinamono;
• 2 g druskos.
• 100 g šokolado lašelių;
• 70 g smulkintų graikinių arba pekano riešutų;
• 70 g tarkuoto kokoso.
Įkaitinkite orkaitę iki 175–180 °C. Išklokite kepimo formą (20 x 10 cm) kepimo popieriumi.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, sodą, cinamoną ir druską bei atidėkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite bananus, medų/klevų sirupą, kiaušinius, alyvuogių aliejų, vanilinį cukrų ir obuolių actą. Maišykite, kol masė taps vientisa ir kreminė.
Į šią masę sudėkite sausus ingredientus ir maišykite, kol susijungs į vientisą tešlą. Įmaišykite pasirinktus priedus – taip sukursite savo šios skanios bananų duonos versiją. Pusę šokolado lašelių įmaišykite į tešlą, kitą pusę pasilikite ir užberti ant viršaus.
Supilkite tešlą į paruoštą formą, išlyginkite paviršių, užberkite likusius šokolado lašelius. Kepkite 40–55 minutes arba kol į centrą įsmeaigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
Išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių atvėsti 10–15 minučių, tuomet atsargiai išimkite iš formos ir vėl padėkite ant grotelių visiškai atvėsti. Supjaustykite pageidaujamo storio riekelėmis. Galite mėgautis tiek viena duona, tiek su pasirinktu riešutų sviestu. Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku