Malsena inicijuoja sveikatai palankius pietus mokykloje | Malsena Malsena inicijuoja sveikatai palankius pietus mokykloje | Malsena
LT
EN

Naujienos

Malsena inicijuoja sveikatai palankius pietus mokykloje

Pasaulinė sveikatos dienos išvakarėse, Vilniaus „Genio“ progimnazijoje Malsena pakvietė valdžios atstovus, verslininkus ir mokinius bei jų tėvus padiskutuoti apie mokinių mitybą ir tai, kokiomis priemonėmis reikėtų kovoti su nesveikais mokinių mitybos įpročiais.

Anot Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) atlikto tyrimo, kas antras Lietuvos moksleivis kasdien ar net kelis kartu per dieną valgo saldumynus, o beveik ketvirtadalis moksleivių turi antsvorio.

Išskirtinis Vyriausybės dėmesys – sveikesnei mokinių mitybai

Europos Komisija valstybėms narėms yra nurodžiusi 2017 m. priimti nacionalinius teisės aktus, kuriuose būtų numatytos priemonės gerinti maisto produktų sudėtį.
Atliepiant į susiformavusius ydingus mitybos įpročius, nuspręsta gerinti mokinių mitybą, kur kas greičiau reguliuojant mokyklose teikiamo maisto sudėtį, kokybę ir valgiaraščius bei diegiant sveikatai palankios mitybos sprendimus ne tik vaikams, bet ir jų vaikams.

Pavyzdžio semiamės iš skandinavų

SAM parengtoje programoje numatyta skatinti sveiko maisto, atitinkančio „Rakto skylutės“ principus. Lietuvoje tokių sveikatai palankių produktų, žymimų „Rakto skylute“, vos per šimtas. Džiugu, jog didžiausią jų asortimentą turi būtent „Malsena“.

Sveikatai palankūs pietūs visiems mokiniams

Sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė pastebi, jog vaikų maitinimas mokyklose dar turi kur tobulėti ir pateikė dažniausias valgyklose aptinkamas klaidas.

Renginio metu moksleiviai, kartu su tėvų bendruomene ir SAM atstovais ragavo sveikatai palankių patiekalų bei užkandžių, išsakė savo nuomonę, patarimus ir pademonstravo, kad sveikas maistas yra prieinamas ir skanus.

„Labai patiko trinta sriuba, o karštas kalakutienos patiekalas buvo paskanintas mano mėgstamomis daržovėmis. Kitą kartą norėčiau paragauti varškės apkepo. Šiaip namie ir mokykloje valgau daug įvairių košių, nes žinau, kad jos labai sveikos,“ – paragavęs sveikuoliškų patiekalų savo įspūdžiais dalinosi penktokas Ignas.