Šaltibarščių blynai | Malsena Šaltibarščių blynai | Malsena
LT
EN

Receptai

Šaltibarščių blynai

Šaltibarščių blynai su “Malsena” kvietiniais miltais – tikras skonių atradimas Šaltibarščių festivalyje!

Pagaminti iš švelnaus kefyro, tarkuotų virtų burokėlių bei krapų šie ryškiaspalviai blynai išsiskiria ne tik išvaizda, bet ir skoniu – rožiniai, purūs, gaivūs ir visiškai netikėti. Blynų pagrindui naudojami „Malsena“ kvietiniai miltai užtikrina nepriekaištingą tekstūrą bei purumą – belieka iškepti, patiekti su virtais kiaušiniais bei šaukštu grietinės ir atrasti šaltibarščių skonį iš naujo.

Šis tinklaraštininkės Cukrinis avinėlis receptas bus tikras atradimas!

Jums reikės
  • 120 g “Malsena” aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 200 ml kefyro;
  • 1 virtas nedidelis burokėlis;
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 a.š. druskos;
  • Saujelė smulkintų šviežių krapų;
  • Šlakelis citrinos sulčių;
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas

  1. Kefyrą sumaišome su smulkiai sutarkuotu burokėliu bei citrinos sultimis ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
  2. Įmušame kiaušinį ir viską gardiname cukrumi, druska bei smulkintais krapais.
  3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, beriame į gaminamą tešlą ir pamažu išmaišome iki vientisos tirštos masės.
  4. Blynus kepame keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.
  5. Patiekiame su virtu kiaušiniu, grietine ar kitu pageidaujamu padažu.

Skanaus!

DSC_7796 DSC_7368 DSC_7377
DSC_7395 DSC_7489 DSC_7518
DSC_7576 (4) DSC_7596 DSC_7614
šaltibarščių blynai DSC_7768

Susiję produktai:

Komentarai