Cinamoninės bandelės ir pyrago hibridas | Malsena Cinamoninės bandelės ir pyrago hibridas | Malsena
LT
EN

Receptai

Cinamoninės bandelės ir pyrago hibridas

Šis pyragas yra tas pats, kas cinamoninės bandelės, tačiau pyrago formoje. Tai puikus pasirinkimas jūsų Velykų stalui, nes šį pyragą galėsite linksmai „išvynioti“ drauge su šeima. Švelnaus skonio, minkštas, su cinamono įdaru viduje – abejingų tikrai nepaliks.

Tešlai reikės:
Cukraus įdarui reikės:
  • 75 g sviesto, suminkštinto
  • 50 g balto cukraus
  • 50 g rudo cukraus
  • 1 v. š. cinamono
  • Žiupsnelio druskos
Kreminio sūrio glajui reikės:
  • 110 g kreminio sūrio
  • 50 g minkšto sviesto
  • 250 g cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Spalvotų pabarstukų (pasirinktinai)

Paruošimas

Gaminimas

.     Supilkite vandenį į plakiklio dubenį, taip pat įdėkite sausas mieles, šiek tiek cukraus, palaikykite apie 5-10 min, kad mielės suaktyvėtų.

  1. Į suputojusią masę sudėkite pieną, kiaušinius, likusį cukrų, druską ir lydytą sviestą. Išmaišykite.
  2. Į susijungusią skystą masę sudėkite ¾ miltų ir maišykite tešlą lėtu rėžimu, kol susijungs visi tešlos komponentai ir tešla taps vientisa. Taip tešlą minkykite apie 5-6 minutes.
  3. Sudėkite likusius miltus, apjunkite su tešla, padidinkite plakiklio galingumą iki vidutinio galingumo ir minkykite tešlą iki kol ji nebelips prie puodo sienelių.
  4. Suminkytą tešlą perkelkite į lengvai aliejumi išteptą dubenį, apdenkite plėvele (su oro tarpu) ir kildinkite tešlą apie 1,5 valandos.
  5. Po kildinimo laiko išmuškite orą iš pakilusios tešlos. Pamiltuokite paviršių, iškočiokite tešlą į keturkampį.
  6. Ištepkite tešlos keturkampį minkštu sviestu, pabarstykite cinamonu bei cukrumi.
  7. Supjaustykite iškočiotą tešlą ilgomis juostelėmis, maždaug 5 cm pločio. Vieną iš jų susukite į cinamoninį suktuką. Įdėkite suktuką į paruoštą apvalią 22 cm skersmens formą išimamu dugnu, ji turėtų būti patepta sviestu.
  8. Aplink viduryje padėtą suktuką vyniokite ir klijuokite kitas išilgai supjaustytas juosteles, kol jos baigsis. Paskutinės juostelės kraštą pakiškite po sūkuriu.
  9. Pakildinkite sūkurį, kol orkaitė įkais iki 180 °C.
  10. Kai orkaitė įkais, kepkite sūkurį apie 20 minučių. Po šio kepimo laiko, apdenkite sūkurį kepimo folija ir kepkite dar 15-20 min. Sumažinkite kepimo temperatūrą iki 85 °C ir kepkite dar 10 minučių.
  11. Kol kepa jūsų sūkurys, sumaišykite kremo ingredientus.
  12. Ištrauktą sūkurį apipilkite sumaišytu kremu, barstykite pabarstukais. Palaukite kol atvės, pjaustykite.

Susiję produktai:

Komentarai