Spelta miltų sūrio spurgytės | Malsena Spelta miltų sūrio spurgytės | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta miltų sūrio spurgytės

Spelta miltų sūrio spurgytės  – gardus užkandis, kuriame dera sotus sūrio skonis ir sveikesnė alternatyvą įprastiems miltams. Puikus pasirinkimas tiek šeimos stalui, tiek draugų susibūrimams ar išvykoms.

Jums reikės

 

  • 300 g kreminio sūrio (20% riebumo);
  • 300 g kietojo tarkuoto sūrio;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 200-220 g šviesių spelta miltų;
  • 4 g druskos;
  • malti džiūvėsėliai (apvoliojimui);
  • rapsų aliejus (kepimui).

Paruošimas

  1. Kietąjį sūrį ( jei reikia sutarkuokite) sumaišykite kartu su kreminiu sūriu, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir druską.
  2. Rankomis išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Aliejuotomis rankomis suformuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir apvoliokite džiūvesėliuose.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (apie 500 ml) ir kepkite spurgas jas pavartant, kad tolygiai apskrustų.
  5. Patiekite su mėgstamu padažu – majonezo ir česnakų, grietinės, pomidorų ar kitu.

Skanių atradimų!

Spelta miltų sūrio spurgytės Malsena_Turizmo_01_2x3

Susiję produktai:

Komentarai