Spelta miltų sūrio spurgytės – gardus užkandis, kuriame dera sotus sūrio skonis ir sveikesnė alternatyvą įprastiems miltams. Puikus pasirinkimas tiek šeimos stalui, tiek draugų susibūrimams ar išvykoms.
Jums reikės
300 g kreminio sūrio (20% riebumo);
300 g kietojo tarkuoto sūrio;
3 vnt. kiaušinių;
200-220 g šviesių spelta miltų;
4 g druskos;
malti džiūvėsėliai (apvoliojimui);
rapsų aliejus (kepimui).
Paruošimas
Kietąjį sūrį ( jei reikia sutarkuokite) sumaišykite kartu su kreminiu sūriu, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir druską.
Rankomis išmaišykite iki vientisos masės.
Aliejuotomis rankomis suformuokite graikiško riešuto dydžio kamuoliukus ir apvoliokite džiūvesėliuose.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (apie 500 ml) ir kepkite spurgas jas pavartant, kad tolygiai apskrustų.
Patiekite su mėgstamu padažu – majonezo ir česnakų, grietinės, pomidorų ar kitu.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku