Sausainiai su varške ir uogomis | Malsena Sausainiai su varške ir uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Sausainiai su varške ir uogomis

Naujų mokslo metų pradžiai – namuose kepti sausainiai su varške ir uogomis. 🫐🍒

Lengvai pagaminami, švelnūs ir kupini rudeniško jaukumo bei puikiai tinkantys į užkandžių dėžutę. 🍪

Jums reikės
  • 200 gramų „Malsena Ekstra“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 180 gramų varškės (9% riebumo);
  • 90 gramų sviesto;
  • 80 gramų cukraus;
  • 2 saujos serbentų (arba kitokių uogų, pavyzžiui, mėlynių ar spanguolių);
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 5 gramai kepimo miltelių;
  • 5 gramai vanilinio cukraus.

Paruošimas

  1. Į dubenį dėti varškę, minkštą kambario temperatūros sviestą, kiaušinio trynį, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Rankiniu elektriniu trintuvu viską sutrinti. Ilgai trinti nereikia, tik kad ingredientai apsijungtų. Jeigu neturite trintuvo, galima ištrinti tiesiog šaukštu.
  2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Į varškės-sviesto masę suberti pusę miltų ir išmaišyti šaukštu. Tada suberti likusius miltus ir užminkyti tešlą. Miltų gali reikėti kiek daugiau ar mažiau. Jų dėkite tiek, kad tešla nebūtų lipnį, bet ir jokiu būdu ne kieta. Tešlą apdengti maistine plėvele ir padedėtipusvalandžiui į šaldytuvą (tešlą galima pasiruošti ir iš vakaro).
  3. Gnybti po gabalėlį tešlos, rankomis susukti graikinio riešuto dydžio rutuliuką, suploti tarp delnų į daugmaž 0.5 cm storio apskritimą. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikti tarp sausainukų poros centimetrų tarpus, nes kepdami jie kils.
  4. Į sausainius įspausti uogų. Jų nepagailėkite, nes su daugiau uogų sausainiai būna skanesni.
  5. Kepti  iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (kol sausainių viršus gražiai paruduoja).
  6. Iškepusius sausainius atvėsinti ant grotelių, o tada jau galima skanauti.
  7. Prieš patiekiant sausainukus dar galima pabarstyti trupučiu cukraus pudros.
  8. Šiuos sausainius galima kepti su raudonais ir juodais serbentais, nes jų rūgštelė labai dera su varškinės tešlos salstelėjimu. Bet puikiai tinka ir kitokios uogos: mėlynės, šilauogės, bruknės, spanguolės.
Sausainiai_ Extra gamybinis 4x5 sasainiai su varške ir uogomis

Susiję produktai:

Komentarai