Pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu | Malsena Pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu | Malsena
LT
EN

Receptai

Pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu

Jei ant Velykų stalo bus tik vienas desertas, tebūnie tai šis pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu pagal tinklaraščio Ant medinės lentelės autorę Kristiną Pišniukaitę-Šimkienę.

Pyragui Jums reikės

24 cm skersmens formai reikės:

  • 100 g lukštentų nesūdytų pistacijų
  • 180 g Malsena „Karališkų“ kvietinių miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 130 g sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 170 g cukraus
  • 250 g rikotos
  • 3 v.š. graikiško jogurto
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • Kelių lašelių žalių maistinių dažų (nebūtina)
Kremui Jums reikės
  • 100 g kambario temperatūros kreminio sūrio
  • 1/2 stiklinės (125 ml) miltelinio cukraus
  • 1 v.š. liofilizuotų aviečių miltelių
  • 150 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui
  • Pistacijų
  • Aviečių

Paruošimas

  1. Pistacijas paskrudiname 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Tuomet pilnai atvėsiname.
  2. Atvėsusias pistacijas sutriname maisto smulkintuvu iki miltų tekstūros. Smulkinimo metu, kai pistacijos jau bus smulkios, bet ne visai miltai, galima jų šiek tiek atidėti papuošimui.
  3. Smulkintas pistacijas sumaišome su kvietiniais miltais kepimo milteliais ir druska.
  4. Sviestą išlydome ir atvėsiname.
  5. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Tuomet įmaišome rikotą, jogurta, sviestą, vanilę ir sumaišome iki vientisos masės.
  6. Šlapią masę pilame prie birių produktų ir išmaišome. Šioje vietoje nebūtina, bet galima įlašinti žalių maistinių dažų, jei norisi išgauti daugiau žalumo.
  7. Kepimo formos pagrindą išklojame kepimo popieriumi, šonus aptepame sviestu.
  8. Supilame tešlą į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 40 min. Po 30 min kepimo apsukame kepimo formą, kad paviršius tolygiai rustų. Jei pyragas skils – nieko tokio, paslėpsite tai kremu.
  9. Iškepusį pyragą atvėsiname.
  10. Ruošiame kremą: į dubenį dedame kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir aviečių miltelius. Plakame mikseriu apie minutę iki purios masės. Toliau plakdami lėtai supilame grietinėlę ir plakame dar apie 30 sekundžių – 1 minutę iki tolygaus puraus kremo. Neperplakite.
  11. Atvėsusį pyragą aptepame kremu, puošiame smulkintomis pistacijomis ir avietėmis.
pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu IMG_4417 IMG_4428  IMG_4530

Susiję produktai:

Komentarai