Daugiasluoksnis obuolių ir sidro pyragas | Malsena Daugiasluoksnis obuolių ir sidro pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Daugiasluoksnis obuolių ir sidro pyragas

Kvapnus, daugiasluoksnis, tekstūriškai turtingas – šis šefo Alfo Ivanausko obuolių ir sidro kremo pyragas nustebins net didžiausius obuolių pyragų ekspertus ar mėgėjus.

Kitaip nei dauguma obuolinių, šis pyragas netrupa, jo gabalėliai išlieka tvirti ir nepraranda apetitiškumo. Patiekite su ledais, grietinėle ar be pagardų. Tai pyragas, kurį kepsite ir kepsite – neabejojame tuo.

Neatidėliokite rytojui, išbandykite jau šiandien!

Jums reikės
  • 50 g migdolų be luobelės;
  • 2 kiaušinių;
  • 300 g cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 100 g MALSENA kvietinių miltų „Karališki“;
  • 2 šaukštų lydyto sviesto;
  • 1½ kg obuolių;
  • 660 ml nealkoholinio obuolių sidro;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 38 g vanilės skonio pudingo;
  • 50 ml nealkoholinio romo;
  • Mėtų lapelių pyragui papuošti;

Paruošimas

    1. Į elektrinį trintuvą suberkite migdolus ir susmulkinkite iki trupinių.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite 200 g cukraus, vanilinį cukrų ir jūros druską. Išplakite elektriniu plakikliu.
    3. Įmaišykite smulkintus migdolus,  MALSENA kvietinius miltus „Karališki“, supilkite lydytą sviestą ir gerai išmaišykite.
    4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
    5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
    6. Obuolius suberkite ant tešlos, kepkite įkaitintoje 170 °C orkaitėje apie 30–35 min..
    7. Į prikaistuvį supilkite nealkoholinį sidrą, suberkite likusį cukrų ir žiupsnelį tarkuotos citrinos žievelės. Užvirinkite.
    8. Dalį skysčio supilkite į dubenį, įtarkuokite likusią citrinos žievelę ir įmaišykite vanilės skonio pudingą. Išmaišykite ir atsargiai supilkite atgal į prikaistuvį.
    9. Kai masė sutirštės, suberkite obuolius, supilkite romą ir virkite, nuolat maišydami, apie 15 min., kol obuoliai lengvai suminkštės.
    10. Obuolių kremą tolygiai supilkite ant iškepto pyrago. Atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve bent 4 val., kol sustings.
    11. Patiekiant pyragą supjaustykite gabalėliais ir papuoškite mėtų lapeliais.

 

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Susiję produktai:

Komentarai