Prisijungėme prie SAM iniciatyvos gerinti maisto produktų sudėtį | Malsena Prisijungėme prie SAM iniciatyvos gerinti maisto produktų sudėtį | Malsena
LT
EN

Naujienos

Prisijungėme prie SAM iniciatyvos gerinti maisto produktų sudėtį

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir atsakingi maisto produktų gamintojai 2018 m. sausio 18 d. pasirašė bendradarbiavimo sutarimą, kuriuo įsipareigojo gerinti maisto produktų sudėtį. Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad Malsena yra pirmoji grūdų perdirbimo įmonė Lietuvoje oficialiai prisijungusi prie šios iniciatyvos.

LR Sveikatos apsaugos ministerija inicijavo susitarimą, atsižvelgusi į Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) ir Europos Komisijos rekomendacijas gerinti gyventojų mitybą – mažinti cukraus, druskos ir riebalų kiekį maisto produktuose, siekiant užtikrinti geresnę ir sveikesnę jų sudėtį. Rekomendacijos buvo pateiktos, atsižvelgus į paplitusį aukštą gyventojų sergamumą lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis, kaip pavyzdžiui: cukrinis diabetas, nutukimas, širdies ir kraujagyslių ligos bei kt.

Lietuvoje šis klausimas itin aktualus, kadangi atlikti tyrimai rodo, kad gyventojai druskos, riebalų, sočiųjų riebalų ir cukrų suvartoja daugiau ne rekomenduotinos PSO normos. Toks gausus šių medžiagų vartojimas yra žalingas žmogaus sveikatai. Išreikšdama susirūpinimą esamą padėtimi, Malsena dar prieš pasirašydama susitarimą ėmėsi veiksmų – 30% sumažino cukraus kiekį visose naujose greitai paruošiamų košelių receptūrose.

Viliamės, kad kol kas vos per dešimties įmonių palaikoma iniciatyva įtrauks dar daugiau Lietuvos gamintojų ir prisidės prie sveikesnės gyvensenos Lietuvoje puoselėjimo.