Viso grūdo grikių miltų trapučiai | Malsena Viso grūdo grikių miltų trapučiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo grikių miltų trapučiai

Viso grūdo grikių miltų trapučiai – itin paprastai paruošiamas pusrytainis arba užkandis. Kramsnoikite vienus arba su įvairiomis užtepėlėmis. :)

Jums reikės:
  • 1 v/š sezamo arba linų sėmenų (nemaltų) pabarstymui;
  • 1 a/š druskos;
  • Kiaušinio.

Paruošimas

  1. Sumaišykite miltus, druską ir tris šaukštus maltų linų sėmenų. Viską užpilkite karštu vandeniu (vanduo neturi būti verdantis) ir išmaišykite. Gautą masę sulipdykite į vieną gabalą, uždenkite ir palikite, kad miltai išbrinktų (palaukti teks apie 40 min).
  2. Lengvai išplakite kiaušinį iki vientisos masės. Nedidelį kiekį kiaušinio plakinio palikite patepimui, likusį supilkite į grikių masę ir išmaišykite.
  3. Tešlą lengvai iškočiokite iki maždaug 0.5 cm storio lakštą. Jei kočioti nepavyksta, tiesiog paplokite delnu, prispausdami šonus, kad lakštas gautųsi lygus. Lengviau tešlą suploti galite, uždėję pjaustymo lentelę ir spustelėję. Suspaustą lakštą supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais, patepkite kiaušinio plakiniu, prieš tai jį šiek tiek praskiedę vandeniu. Pabarstykite linų sėmenų ir/arba sezamo sėklomis. Paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, kol lengvai apskrus.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai