FEED MY SISTER varškės keksas su juodaisiais serbentais | Malsena FEED MY SISTER varškės keksas su juodaisiais serbentais | Malsena
LT
EN

Receptai

FEED MY SISTER varškės keksas su juodaisiais serbentais

Pasipuošęs migdolų 👑 prieš jūsų akis tinklaraščio Feed My Sister autorių Astos ir Rūtos šedevras – varškės keksas su juodaisiais serbentais, jogurtiniu varškės kremu ir karamelizuotais migdolais (ir dar be pridėtinio cukraus!)

Keksui
  • 280 g varškės
  • 120 g šaldytų juodųjų serbentų
  • 120 g migdolų
  • 200 g „Malsenos“ „Karališkų“ kvietinių miltų
  • 2 nubrauktų arb.š. kepimo miltelių
  • 4 kiaušinių
  • 200 g kambario temperatūros sviesto ir dar šiek tiek skardai ištepti
  • 260 g klevų sirupo
Kremui
  • 80 g varškės
  • 80 g graikiško jogurto
  • 60 g klevų sirupo
  • ½ vanilės ankšties sėklų
Papuošimui
  • 60 g migdolų lazdelių
  • 50 g medaus
Kepimo forma

22 cm skersmens kekso forma.

Paruošimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių, kepimo funkcija – viršus ir apačia, be ventiliatoriaus.
  2. Kepimo skardą ištepame minkštu sviestu.
  3. Migdolus sumalame iki labai smulkių trupinių.
  4. Varškę pertriname per sietelį.
  5. Atskiriame kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius dedame į didesnį dubenį kartu su minkštu sviestu ir klevų sirupu.
  6. Išplakame baltymus iki standžių putų. Su ta pačia šluotele išmaišome trynius su sviestu ir klevų sirupu. Įmaišome ir pertrintą varškę.
  7. Į trynių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais. Įberiame maltus migdolus ir viską gerai išmaišome.
  8. Į masę atsargiai įmaišome išplaktus baltymus ir juos bebaigiant įmaišyti beriame tiesiai iš šaldymo kameros juoduosius serbentus ir lengvai išmaišome.
  9. Masę šaukštu sukrečiame į paruoštą skardą ir išsilyginame šiek tiek su šaukštu ar mentele.
  10. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 2 valandas. Iškepus leidžiame pravėsti, galima dar šiek tiek šiltą versti į lėkštę ir tuomet laukiame kol pilnai atvės.
  11. Į keptuvę beriame migdolų lazdeles ir reguliariai maišant ant vidutinės ugnies apskrudiname jas. Dedame medų, nukeliame nuo ugnies ir gerai išmaišome. Jokiais būdais neragaukite, nes labai labai karšta. Karamelizuotus riešutus verčiame ant pasiruošto kepimo popieriaus lakšto ir išskleidžiame vienu sluoksniu. Leidžiame pilnai atvėsti.
  12. Nedideliame dubenyje sumaišome kremo ingredientus ir su blenderiu triname iki vientisos, šilkinės masės. Gautą masę šaukštu pilame ant kekso viršaus, leidžiame nubėgti ir į šonus. Apibarstome karamelizuotomis migdolų lazdelėmis.
  13. Keksą rekomenduojame išsikepti iš vakaro, o dekoruoti valgymo dieną.
Maži patarimai
  • Naudokite vanilės ankšties sėklas, nes vanilės pasta nuspalvina kremą gelsvai.
  • Jeigu versite pilnai atvėsusį keksą – su peiliu apeikite vidinius ir išorinius kraštus ir tada nebijote jį švelniai krestelėti nedideliu atstumu nuo lėkštės.
  • Jeigu norite mažesnio kekso, nurodytus kiekius dalinkite per pusę, naudokite 16cm skersmens ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje be ventiliatoriaus 50 minučių.

Susiję produktai:

Komentarai