Eklerai su grietinėlės įdaru | Malsena Eklerai su grietinėlės įdaru | Malsena
LT
EN

Receptai

Eklerai su grietinėlės įdaru

Eklerai su švelnia plakta grietinėle pagaminti su MALSENOS šviesiais spelta miltais – mažas stebuklas jūsų lėkštėje. ☁️✨ Idealus desertas, kai norisi kažko paprasto gaminti, bet įspūdingo ragauti.

Tešlai Jums reikės
  • 5 kiaušinių (M dydžio);
  • 150 gramų šviesių Malsena spelta miltų miltų;
  • 250 mililitrų pieno;
  • 100 gramų sviesto;
  • 3 gramai druskos.
Kremui Jums reikės
  • 400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo;
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio ( galima ir be jo);
  • 50 gramų miltelinio cukraus;
  • Pagal skonį vanilinio cukraus ar ekstrakto.

Paruošimas

  1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, berkite druską ir cukrų. Kaitinkite, kol mišinys užvirs. Nukėlus nuo ugnies, suberkite persijotus splelta miltus ir intensyviai maišykite apie minutę, kol masė taps vientisa ir ims atsiskirti nuo puodo sienelių. Palikite tešlą trumpam atvėsti.

  2. Į šiek tiek atvėsusią tešlą po vieną įmaišykite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami, kol masė taps lygi. Maišyti galima šaukštu arba mikseriu, naudojant spiralinius ar „drugelio“ formos antgalius. Paruošta tešla turi būti elastinga ir pakankamai standi. Uždenkite ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

  3. Subrendusį tešlos mišinį sukrėskite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite norimos formos – pailgus arba apvalius – eklerus.

  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių, kol eklerai gražiai paruduos, o jų paviršius taps tvirtas. Iškepusius eklerus visiškai atvėsinkite.

  5. Kremui grietinėlę išplakite su standikliu, milteliniu cukrumi ir vanile, kol ji taps puri ir standi.

  6. Atvėsusius eklerus atsargiai įpjaukite išilgai, neperpjaudami iki galo, ir pripildykite paruoštu kremu. Jei norisi, paviršių galima aplieti šokoladu ar papuošti liofilizuotų uogų trupiniais.

Susiję produktai:

Komentarai