Eklerai su švelnia plakta grietinėle pagaminti su MALSENOS šviesiais spelta miltais – mažas stebuklas jūsų lėkštėje. ☁️✨ Idealus desertas, kai norisi kažko paprasto gaminti, bet įspūdingo ragauti.
Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą, berkite druską ir cukrų. Kaitinkite, kol mišinys užvirs. Nukėlus nuo ugnies, suberkite persijotus splelta miltus ir intensyviai maišykite apie minutę, kol masė taps vientisa ir ims atsiskirti nuo puodo sienelių. Palikite tešlą trumpam atvėsti.
Į šiek tiek atvėsusią tešlą po vieną įmaišykite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami, kol masė taps lygi. Maišyti galima šaukštu arba mikseriu, naudojant spiralinius ar „drugelio“ formos antgalius. Paruošta tešla turi būti elastinga ir pakankamai standi. Uždenkite ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
Subrendusį tešlos mišinį sukrėskite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspauskite norimos formos – pailgus arba apvalius – eklerus.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių, kol eklerai gražiai paruduos, o jų paviršius taps tvirtas. Iškepusius eklerus visiškai atvėsinkite.
Kremui grietinėlę išplakite su standikliu, milteliniu cukrumi ir vanile, kol ji taps puri ir standi.
Atvėsusius eklerus atsargiai įpjaukite išilgai, neperpjaudami iki galo, ir pripildykite paruoštu kremu. Jei norisi, paviršių galima aplieti šokoladu ar papuošti liofilizuotų uogų trupiniais.

Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku