Naujausios blynų madų tendencijos ir išskirtiniai receptai madingų blynų dirbtuvėse | Malsena Naujausios blynų madų tendencijos ir išskirtiniai receptai madingų blynų dirbtuvėse | Malsena
LT
EN

Naujienos

Naujausios blynų madų tendencijos ir išskirtiniai receptai madingų blynų dirbtuvėse

Užgavėnių belaukiant kartu su desertų kūrėja Liucina Rimgailė bei kulinarinių knygų autore Renata Ničajiene surengėme madingų blynų dirbtuves ir apžvelgėme šiųmetines blynų madų tendencijas. Drauge su gausiu būriu tinklaraštininkių mokėmes kepti specialiai šiam renginiui Liucinos ir Renatos sukurtus madingų blynų receptus.

Blynai – lietuviams gerai pažįstamas pavasario sutiktuvių patiekalas. Atrodo, ar begalima čia kažką pridurti? Vis tik blynai šiandien išgyvena tikra renesansą. Visi renginio dalyviai vieningai sutarė, kad blynų mados ir skoniai keičiasi – tiek savo forma, tiek sudėtimi. Todėl Užgavėnės tampa puikia proga mėgautis ne tik pamėgtais mieliniais blyneliais, bet ir atrasti naujų skonių, užkariavusių pasaulio blynų mylėtojų širdis.

Liucinos ir Renatos sukurti blynų receptai įkūnija maisto pasaulyje vyraujančias madų tendencijas.

R. Ničajienė Užgavėnių stalui rekomenduoja itin pavasarišką ir spalvingą sočiųjų blynų variantą. Kulinarinių knygų autorė receptui renkasi savo itin mėgstamus šviesius speltų miltus, o vietoj riebalų tešloje naudoja avokadą. Blynelius gardina lašiša, garstyčių padažu bei be lukšto virtu kiaušiniu. Anot autorės, dabar tai yra vienas iš pačių madingiausių kiaušinio pateikimo būdų.

Avokadų blynai su kiaušiniu „marškinėliuose“ pagal Renatą Ničajienę

Tuo tarpu saldumynų kūrėja L. Rimgailė siūlo dėmesio vertus japoniškuosius blynelius, primenančius suflė. Itin purius ir, rodos, šiek tiek siūbuojančius lėkštėje blynelius Liucina kepa metalinėse formelėse, o tešlai naudoja miltinį mišinį širdiniams blynams, kurį dar papildo iki purumo išplaktais kiaušinio baltymais.

Japoniškieji purūs blyneliai pagal Liuciną Rimgailę

Dėkojame Liucinai ir Renatai už itin skanius ir madingus receptus!