| Malsena | Malsena
EN
LT

Recipes

Directions

Related products:

Comments

Post answer (Malsena) | Cancel answer

Renata2018-11-05 18:41 rašė:

Noriu kvieciu gemalu

Malsena2018-11-06 09:41 rašė:

Sveiki, Renata, kviečių gemalų tikrai rasite visuose didesniuose prekybos centruose.

Lina2020-04-14 02:37 rašė:

Sveiki,

Ar pakilusį kepaliuką kišti į karštą orkaitę, ar į šaltą?
Aš kepu duoną iš trijų rūšių miltų – kvietinių, rupių kvietinių ir rupių ruginių su priedais (įvairiom sėklom, kmynais, saulėgrąžom) ir ją dedu į šaltą orkaitę. Kepu 1 val. 30 min. Tešla gaunasi skystoka, tad kepaliuko neformuoju, o iškilusią masę supilu į kepimo skardą.
Norisi pabandyti išsikepti vien kvietinę duoną. :-)

Fausta2020-06-18 10:34 rašė:

Sveiki, duoną reikia kepti įkaitintoje orkaitėje. Jeigu tešla gavosi skystoka, pirmiausia sudėkite ją į kepimo formą ir tik tada kildinkite, tuomet dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite. Jeigu norite duoną suformuoti, kaip parodyta nuotraukoje, tam reikia turėti kildinimo krepšius, o pati tešla turi būti gan kieta. Iš tešlos suformuokite duonos kepaliuką ir kildinkite duonos krepšyje (nepamirškite, kad krepšys yra bambukinis, tad jame kepti negalima). Prieš kepant kepaliuką iš kildinimo krepšio perkelkite ant kepimo skardos, tuomet pašaukite į įkaitintą orkaitę. Šiam receptui galite naudoti ir kitus miltus, tačiau turėkite omenyje, kad visų grūdo dalių miltai labiau sugeria vandenį, tad jei naudosite tik aukštos rūšies (baltus) miltus, vandens pilti reiktų mažiau.