Karališkas triufelių tortas | Malsena Karališkas triufelių tortas | Malsena
LT
EN

Receptai

Karališkas triufelių tortas

Karališkas triufelių tortas papuoš šventinį stalą ir sužavės pasakišku skoniu.

Biskvitui:

125 g Malsena „Ekstra“ miltų;
4 kiaušinių;
80 g cukraus;
120 g sviesto (arba margarino);
3 v. š. kakavos miltelių;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. citrinos sulčių (biskvito sulaistymui);
100 ml sirupo arba vandens;
1 a. š. cukraus.

Triufelių skonio įdarui:

200 g juodojo arba kartaus šokolado;
2 v. š romo;
500 ml grietinelės (30 % riebumo);
100 g cukraus;
250 g sūrio Mascarpone;
Kakavos miltelių (pabarstymui).

Paruošimas

Ruošiame torto pagrindą
  1. Sviestą sutarkuokite su burokine tarka arba smulkiai supjaustykite;
  2. Į miltus suberkite kepimo ir kakavos miltelius bei susmulkintą sviestą. Maišykite, kol gausite trupininę masę.
    Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų. Trupinių masę suberkite į kiaušinių masę. Viską išplakite iki vientisos masės.
  3. Masę sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
  4. Biskvitui iškepus, leiskite atvėsti.
  5. Biskvitą sudėkite į torto formą (20 cm skersmens), būtinai prispauskite prie formos pagrindo. Pasilikite šiek tiek biskvito trupinių torto šonams apibarstyti.
  6. Kad biskvitas būtų drėgnas, paimkite arbatinį šaukštelį ir pašlakstykite sirupu. Galite naudoti jau paruošą sirupą arba pasigaminti jį patys.
    Sirupas: Į 100 ml virinto vandens įpilkite 1 v. š. cukraus ir 1 a. š. citrinos sulčių, viską išmaišykite – gausite saldžiarūgštį sirupą.
Triufelių skonio įdaras
  1. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Mascarpone sūrį sudėkite į plaktą grietinėlę ir šaukštu išmaišykite iki vientisos masės, supilkite romą.
  2. Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje ir supilkite į grietinėlės masę. Viską išmaišę, pilkite ant biskvito, tolygiai paskirstykite. Tortą palikite šaldytuve porai valandų arba palaikykite pernakt.
  3. Išimkite iš formos ir pabarstykite kakavos milteliais. Šonus galite pabarstyti biskvito trupiniais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai