Cukinijų ir pomidorų tarta | Malsena Cukinijų ir pomidorų tarta | Malsena
LT
EN

Receptai

Cukinijų ir pomidorų tarta

Spalvinga cukinijų ir pomidorų tarta – tikra šventė akims ir gomuriui.

Ant traškaus speltos pagrindo sugulę įvairiaspalviai pomidorai ir cukinijos kuria vasarišką skonį, kuris puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek išskirtinei vakarienei. Tai patiekalas, kuris atrodo įspūdingai, bet paruošti jį – paprasčiau, nei manote.

Tartai reikės
  • 300 g viso grūdo Spelta miltų;
  • 150 g šalto sviesto;
  • 5-6 šaukštai vandens;
  • 4 g druskos.
Įdarui reikės
  • 2 vidutinio dydžio cukinijos, supjaustytos riekelėmis;
  • 2–3 vidutinio dydžio raudonieji pomidorai, supjaustyti riekelėmis;
  • 2–3 vidutinio dydžio geltonieji pomidorai, supjaustyti riekelėmis;
  • 150 g tarkuoto mocarelos sūrio;
  • 50 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 0,25 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 kiaušinis, išplaktas (kraštų aptepimui)
  • Švieži bazilikų lapeliai (puošimui)

 

Paruošimas

Tartos pagrindo paruošimas:

  1. Dubenyje sumaišome miltus ir druską. Tada sudedame gabalėliais susmulkintą šaltą sviestą bei pirštais triname sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė.
  2. Po to įpilame vieną šaukštą vandens, minkome tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali atsitikti taip kad neprireiks viso kiekio vandens).
  3. Iš tešlos suformuojame diską. Dedame tešlą į kepimo formą (26-28 cm) ir pirštais tolygiai spaudžiame ir išlyginame į visas puses, arba iškočiojame tešlą į apskritimą truputį didesnį nei tartos forma, išklojame formą tešla, stipriai prispaudžiame ir gražiai suformuojame kraštus.
  4. Subadome šakute tešlos pagrindą.  Dedame apkepimui į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę 10-12 min.
  5. Ištraukus ir atvėsiname prieš dedant įdaro ingredientus.

Cukinijų ir pomidorų tartos paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.

  2. Dubenyje sumaišykite cukinijų riekeles, smulkintą česnaką, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, druską ir pipirus. Palikite pastovėti 5 minutėms – tai padės pašalinti perteklinę drėgmę (apsaugos pagrindą nuo permirkimo). Jei reikia – nusausinkite.
  3. Supjaustykite pomidorus riekelėmis.
  4. Ant iš anksto apkepinto tartos pagrindo tolygiai paskirstykite pusę sūrio kiekio.
  5. Sudėkite pusę cukinijų riekelių ant pagrindo. Apibarstykite likusiu sūriu. Tada išdėliokite pomidorų ir likusių cukinijų riekeles viena eile arba koncentriškais apskritimais – kaip labiau patinka.
  6. Apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi, tolygiai pabarstykite raudonėliu.
  7. Tartos kraštus aptepkite išplaktu kiaušiniu – tai suteiks gražų auksinį blizgesį. Kepkite orkaitėje 30–35 minutes, kol pagrindas taps traškus.
  8. Išimkite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti ant grotelių – taip tarta sutvirtės ir ją bus lengviau supjaustyti. Prieš patiekiant papuoškite šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!

Malsena_Demokratijos_01_2x3 Cukinijų ir pomidorų tarta

Susiję produktai:

Komentarai