Jei ant Velykų stalo bus tik vienas desertas, tebūnie tai šis pistacijų rikotos pyragas su aviečių kremu pagal tinklaraščio Ant medinės lentelės autorę Kristiną Pišniukaitę-Šimkienę.
Pyragui Jums reikės
24 cm skersmens formai reikės:
100 g lukštentų nesūdytų pistacijų
180 g Malsena „Karališkų“ kvietinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
130 g sviesto
3 kiaušinių
170 g cukraus
250 g rikotos
3 v.š. graikiško jogurto
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
Kelių lašelių žalių maistinių dažų (nebūtina)
Kremui Jums reikės
100 g kambario temperatūros kreminio sūrio
1/2 stiklinės (125 ml) miltelinio cukraus
1 v.š. liofilizuotų aviečių miltelių
150 g plakamosios grietinėlės
Papuošimui
Pistacijų
Aviečių
Paruošimas
Pistacijas paskrudiname 180 laipsnių orkaitėje 10 min. Tuomet pilnai atvėsiname.
Atvėsusias pistacijas sutriname maisto smulkintuvu iki miltų tekstūros. Smulkinimo metu, kai pistacijos jau bus smulkios, bet ne visai miltai, galima jų šiek tiek atidėti papuošimui.
Smulkintas pistacijas sumaišome su kvietiniais miltais kepimo milteliais ir druska.
Sviestą išlydome ir atvėsiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Tuomet įmaišome rikotą, jogurta, sviestą, vanilę ir sumaišome iki vientisos masės.
Šlapią masę pilame prie birių produktų ir išmaišome. Šioje vietoje nebūtina, bet galima įlašinti žalių maistinių dažų, jei norisi išgauti daugiau žalumo.
Kepimo formos pagrindą išklojame kepimo popieriumi, šonus aptepame sviestu.
Supilame tešlą į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 40 min. Po 30 min kepimo apsukame kepimo formą, kad paviršius tolygiai rustų. Jei pyragas skils – nieko tokio, paslėpsite tai kremu.
Iškepusį pyragą atvėsiname.
Ruošiame kremą: į dubenį dedame kreminį sūrį, miltelinį cukrų ir aviečių miltelius. Plakame mikseriu apie minutę iki purios masės. Toliau plakdami lėtai supilame grietinėlę ir plakame dar apie 30 sekundžių – 1 minutę iki tolygaus puraus kremo. Neperplakite.
Atvėsusį pyragą aptepame kremu, puošiame smulkintomis pistacijomis ir avietėmis.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku