Malsenos avižos auginamos atsakingai, su rūpesčiu ir meile, derlinguose Lietuvos laukuose.
Malsenos avižų auginimo programa apjungia daugiau nei 50 ūkininkų iš visos Lietuvos.
Norint pasiekti geriausią rezultatą, auginimo planas su ūkininkais derinamas iš anksto, ne retais atvejais likus metams iki sėjos.
Per metus Malsenos agronomai nuvažiuoja iki 50 000 km tam, kad pagelbėtų ūkininkams prižiūrėti avižų pasėlius.
Auginamos tik Malsenos patvirtintos skandinaviškos avižų veislės, kruopščiai atrinktos plačių bandymų eigoje.
Aktyviai bendradarbiaujame su vietinėmis bei užsienio mokslo institucijomis avižų auginimo klausimais.
Konsultuojame ūkininkus ir siekiame, kad jų naudojamos auginimo technologijos būtų kuo mažiau intensyvios bei tausojančios gamtą.
Prižiūrime, kad būtų laikomasi griežtų dirvos paruošimo reikalavimų prieš sėją, nebūtų vėluojama su sėjos terminais, ir aviža laiku nugultų į jai paruoštą guolį.
Avižai subręsti reikia šiek tiek daugiau nei trijų pilnų mėnesių – per šį trumpą laiką svarbu, kad būtų pakankamai kritulių, bet kartu ir pakankamai saulės vonių.
Dėl prevencijos, mes, kartu su ūkininkais, turime pasirūpinti, kad avižų neužpultų ligos, o pasėliuose nedominuotų piktžolės.
Naudojame trumpastiebes avižų veisles ir kartu su saikingais tręšimo planais išvengiame būtinybės naudoti auginimo reguliatorius.
Draudžiame džiovinimo chemikalus prieš kūlimą (glifosatas).
Avižas kuliame vos joms subrendus, nes uždelsus galima pakenkti jų kokybei.
Rūpinamės, kad ūkininkai javapjūtės metu galėtų laiku atlikti savo darbus, padedami jiems išvežti avižas nuo lauko, išdžiovinti bei išvalyti jas.
Po intensyvių darbų, kartu su ūkininkais, degustuojame avižų košes ir aptariame tiek praeitus metus, tiek ateities planus.