Velykiniai sausainiai 🐇 | Malsena Velykiniai sausainiai 🐇 | Malsena
LT
EN

Receptai

Velykiniai sausainiai 🐇

Šiemet ant šventinio Velykų stalo šokinės ne vien saulės zuikučiai… Miltinis mišinys sviestiniams sausainiams, truputis švelnaus pastelinio glajaus, saldainiukų ir pabarstukų – tik tiek tereiks šmaikštiems ir ak… kokiems skaniems Velykiniams sausainiams.

Papuošimui
  • 200 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymo
  • Rausvos spalvos maistinių dažų
  • Baltų skritulio formos saldainiukų (uodegytėms)
  • Širdelės ar kt. formos pabarstukų (akims ir nosims)
  • Trupučio šokolado arba juodos spalvos maistinių dažų (ūsams)

Paruošimas

  1. Iš miltinio mišinio iškepkite sviestinius sausainukus, vadovaudamiesi ant pakelio pateikta gaminimo eiga. Formuodami sausainukus, išpjaukite širdelės ir skritulio formas. Sausainiams iškepus, leiskite atvėsti.
  2. Kiaušinio baltymą lengvai paplakite ir palengva įmaišykite cukraus pudrą. Gautą masę padalinkite į dvi dalis. Vieną – palikite baltos spalvos, o į kitą įmaišykite šiek tiek rausvos spalvos maistinių dažų. Jei masė per kieta, praskieskite trupučiu vandens.
  3. Sausainius dekoruokite pagal mūsų pasiūlytą pavyzdį (žr. nuotrauką).

Šiuos Velykinius sausainius be vargo išsikepti galės ir mažieji kepėjai. :)

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai