Karališkas obuolių pyragas | Malsena Karališkas obuolių pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Karališkas obuolių pyragas

Jaukus rudens vakaras su visa šeima ir ką tik iškeptas obuolių pyragas!  Kvapas ir skonis, kuris nepalieka abejingų.

Paruošimas

  1. Supjaustykite obuolius, paberkite cukraus ir cinamono. Permaišykite, kad birūs produktais pasiskirstytų tolygiau, palikite pastovėti.
  2. Kiaušinius išplakite su įprastu ir vaniliniu cukrumi, tuomet sudėkite sviestą ir išsukite iki vientisos masės.
  3. Kitame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Miltus suberkite į kiaušinių ir sviesto masę ir išmaišykite.
  4. Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis.
  5. Sviestu lengvai patepkite apvalią kepimo formą. Paimkite vieną dalį tešlos, šiek tiek pakočiokite ir suformuokite kepimo inde krepšelį.
  6. Sudėkite pjaustytus obuolius.
  7. Iškočiokite likusią tešlos dalį ir supjaustykite maždaug 2cm pločio juostelėmis. Dalį juostelių ant pyrago viršaus klokite vertikaliai, kitą dalį – horizontaliai, palikdami tarp juostelių piršto storio tarpelius. Perpinkite juosteles, kad jos dengtų viena kitą (žr. pyrago nuotrauką).
  8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Ar pyragas iškepęs patikrinkite su mediniu iešmeliu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai

Palikti atsakymą (Malsena) | Atšaukti atsakymą

Jurate2019-10-21 21:05 rašė:

Ar ne per daug kiaušinių, su 4 kiaušiniais tešla bus tiršta, kaip ją įmanoma pakocioti, kaip parašyta, o iš nuotraukos matosi kad čia kieta trapioji tešlą. Gal kiaušinis tik 1 ? Norėčiau gaminti pagal receptą, bet noriu įsitikinti, ar čia viskas tikslu.

Malsena2019-10-22 08:26 rašė:

Sveiki, receptūra užrašyta teisingai. Tačiau geriau naudokite vidutinio dydžio (M) kiaušinius.