| Malsena | Malsena
EN
LT

Recipes

Directions

Related products:

Comments

Post answer (Mantas) | Cancel answer

Mantas2019-06-09 07:36 rašė:

sveiki,
sakykite ar tikrai 2.5 stiklines vandens pilti i plikini ar 0.5?

Malsena2019-06-10 15:08 rašė:

Taip, tikrai reikia 2,5 stiklinių vandens. Verdančiu vandeniu užpilkite 2 stiklines visų grūdo dalių ruginių miltu (200g). Iš pradžių atrodys, kad masė (plikinys) skystokas, bet vėliau miltuose esančios sėlenos išbrinks, ir masė sutvirtės.

Mantas Kvedaras2020-03-07 01:56 rašė:

Sveiki,
As norejau zinokti kuom skiriasi “plikyta duona” nuo paprastos juodos duonos ir niekur sios informacijos nerandu.
Dekui

Malsena2020-03-12 09:54 rašė:

Sveiki. Kepant plikytą duoną dalį miltų reikia užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3 val. šiltai (apie 70 °C). Per tą laiką plikinys pasidaro saldus – būtent dėl saldumo šis veiksmas ir yra atliekamas. Paskui plikinį reikia sumaišyti su raugu, vandens pilti nebereikia.

Kepant paprastą juodą duoną receptūra gali būti ta pati, tik miltų plikyti nereikia: tiesiog sumaišyti raugą su vandeniu (iki 25 °C) ir miltais.

Sigutė2020-04-24 21:44 rašė:

Sveiki,
Kepu duona pagal ši recepta. Bet gaunasi perdaug šlapia. Limpa prie peilio. Kokia priežastis?

Malsena2020-04-29 16:41 rašė:

Sveiki. Tešloje per daug drėgmės. Galimos šios priežastys:
1. per daug sudrėkinate rankas kai formuojate kepalą ar minkote tešlą.
2. Paraugtas plikinys stovėjo šiltai ilgiau nei reikėjo, todėl suskystėjo užmaišyta tešla. Nebūtina laikyti plikinio visas 12 val., jei matote, kad užraugtas plikinys pakilo ir jau ima leistis (matosi ant indo sienelių), jau galite suberti likusius produktus ir maišyti duoną.
3. Gal nepakankamai atvėsinote iškepusį kepaliuką? Prieš pjaustant reikia leisti duonai atvėsti.

Giedrė2020-06-10 22:02 rašė:

Sveiki,

Ar galima kepant šią duoną atsidėti raugo kitam kartui?

Fausta2020-06-18 11:18 rašė:

Sveiki, tešloje yra per daug drėgmės, todėl duona limpa prie peilio.
* Galbūt per daug drėkinate rankas, kai formuojate ar minkote tešlą;
* Per ilgai šiltai laikote plikinį. Kuo ilgiau tešla rūgsta, tuo labiau ji skystėja. Nebūtina laikyti užrauginto plikinio 12val., jeigu jis pakilo greičiau (ant indo sienelių matote, kad masė ima leistis žemyn) galite suberti likusius produktus ir maišyti duoną.
* Kepaliukas nepakankamai atvėsęs. Iškeptą duoną reikia padėti atvėsti ir tik tada pjaustyti.

Fausta2020-06-23 14:17 rašė:

Sveiki, tikrai galima.