Sudėtis
560 g viso grūdo„Spelta“ kvietinių miltų;
320 g vandens (18°C);
20 g alyvuogių aliejus;
10 g medus (cukraus);
10 g druskos;
5-6 g sausų mielių.

Į duonkepės kubiliuką supilti produktus tokia tvarka: vanduo, mielės, aliejus, medus, miltai, druska. Produktus ir skysčius pilti nešildytus. Pasirinkti kepimo programą, apie 3,5 val. trukmės. Būtinai atkreipkite dėmesį į tai, kad programoje prieš minkymą būtų atliekamas šildymas arba mielių suaktyvinimas (t. y., prieš minkymą apie 15-20 min. duonkepė tik šildo, po to pradeda minkyti ir t.t.). Nustatykite: svorį – 1000 g duonos kepaliukui. Pasirinkite ę lygio apskrudinimą (pvz.: duonkepėje Maulinex bread mashine programa Nr. 4.).