Naujienos

Artėjant Šv. Velykoms nepamirškite pasirūpinti būtinomis šventinio stalo puošmenomis - pyragais! Jau nuo seno nė viena šeima Lietuvoje neapsieidavo be garsių velykinių pyragų. Juos kepdavo Didįjį šeštadienį, krosnį užkūrus iš bažnyčios parnešta šventinta ugnimi. Garbės reikalas buvo iškepti kuo aukštesnį pyragą. Tam tikslui pas puodžius buvo užsakomi specialūs moliniai indai. Buvo tikima - kuo aukštesnis pyragas, tuo geresnis kviečių derlius. Kadangi Velykos - pavasario ir paukščių grįžimo šventė, šeimininkės padedamos savo mažųjų pagalbininkų formuodavo ir kepdavo įvairiausius gyvunėlių formos kepinukus. Jie būdavo ir stalo papuošalas, ir džiaugsmas vaikams. Taip pat kepami ir šventiškai papuošti tortai, pyragai, minkšti meduoliai, sausainiai. Nudžiuginkite savo artimuosius tradiciniu burnoje tirpstančiu Velykiniu pyragu, o su vaikučiais pasinerkite į linksmiausias meduolių ar sausainių kepimo ir puošimo pramogas! Kvapnaus ir gardaus Jums Šventinio laukimo! daugiau >>

 

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) penktus metus iš eilės rengiamame konkurse „Populiariausia prekė“ perkamiausiais miltais Lietuvoje pripažinti - "Malsena" aukščiausios rūšies kvietiniai miltai. Dėkojame Jums, kad renkatės mūsų produktus!!! Tik Jūsų dėka šie jau daugiau nei 20 metų rinkoje lyderiaujantys miltai, 5 kartą tampa ir populiariausia preke Lietuvoje! daugiau >>

 

Siekiant sudaryti galimybę gyventojams maitintis sveikiau šių metų pradžioje Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino savanoriškos, nekomercinės, nemokamos ženklinimo sistemos kriterijus, pagal kuriuos gamintojai „Rakto skylutės“ simboliu gali žymėti maisto produktus, kurie atitinka griežtus reikalavimus dėl mažo riebalų, cukraus ir druskos bei didesnio maistinių skaidulinių medžiagų kiekio. daugiau >>